Home
Home Who-am-i Ghosts? Cases equipment Methodes films

Investigating the Paranormal

   

CASE 22 - juni 2018
Private Yacht, Lith

Het jacht uit 1985 is indertijd gekocht van een licht exentrieke Duitse man die regelmatig de Middelandse en de Zwarte zee opvoer, en daar weken in zijn eentje (?) verbleef.  Zijn vrouw bleef meestal thuis, en daardoor begonnen bij de huidige eigenaren er toch suggesties op te komen of dat deze Duitse kapitein wel degelijk wekenlang ‘alleen’  in die contreien al de havens in Griekenland en Turkije aandeed.

Pogingen om het schip nu te verkopen lijken op niets uit te lopen; er zijn legio geïnteresseerden, maar telkens loopt er iets spaak... Zo verdwaald de potentiële koper en mist de afspraak met de makelaar, de makelaar krijgt onderweg naar een andere koper een auto-ongeluk en dan weer heeft de verkoper auto-panne zodat hij een andere afspraak moet afzeggen.


Op de boot zelf gebeuren er ook rare dingen, zo worden er regelmatig in de nacht voetstappen gehoord op het dek terwijl het schip op het volle water is en iedereen in de kajuit. Af en toe word een schim waargenomen in een nauwe gang tussen de slaapkamers en de kajuit, en twee keer achter elkaar ontdekt de eigenaar een lading dode en verminkte vogels onder de dekzeilen. Van de dode vogels laten ze me foto’s zien, maar het meest geintegreerd raak ik van een video-opname waar ik daadwerkelijk een schim meen te zien in een mist dat in de bewuste gang hangt.

Begin juni gaan Liesbeth van Dijk en ik met de eigenaren aan boord als de zon al lang onder is; het zal een latertje worden. Mijn focus zal gaan liggen op de gang naar de slaapkamer. Meerdere keren loop ik deze op en neer, maar mijn apparatuur blijft nagenoeg stil. Een videocamera draait intussen de hele avond, ook gericht op de gang. Volgens Liesbeth is er daadwerkelijk een entiteit, en ik vermoed dat we hier met een ‘residual’ te maken hebben. Een geestverschijning waarme geen enkele interactie mogelijk is... De ‘geest’ is als een video-opname in een ‘loop’, ongestoord herhaalt deze hetzelfde riedeltje keer op keer, alsof deze gevangen zit in een onoplosbaar dilemma.

Hoewel de apparatuur stil blijft is er 1 hulpmiddel dat de hele avond van zich laat horen; de temperatuur stijgt en zakt continu, en soms lijkt het op vragen van ons te reageren... Mijn theorie van een ‘residual’ in het water gooiend. Wel hoor ik daadwerkelijk voetstappen op dek terwijl iedereen in de kajuit zit, en dat pikt de opname-apparatuur ook op, en lijkt er een “psssst!” geluid te komen uit een van de twee slaapkamers. De voetstappen hoorde ik live, de “pssst” kwam ik later tegen bij de audioanalyse.


Of het spookt op het schip zijn we er nog niet uit, maar eigenaardig zijn de geluiden wel!

Een prive jacht dat niet verkocht lijkt te willen worden... Dat is het uitgangspunt van het verhaal; Een familie heeft jaren terug een zeiljacht gekocht, en wil er na een aantal jaren wel weer van af. Echt veel varen doen ze niet meer en daarom mag de boot naar een nieuwe eigenaar die er mee de wateren op wil. Maar daar wringt de schoen... Op de een of andere manier loopt elke verkooppoging in het water, het is net alsof iets of iemand niet wil dat het jacht van eigenaar wisselt.

Maar

Volgens

 

W

“Wat

Het zeiljacht op de foto is NIET het bewuste schip.

Uit privé overwegingen heb ik een foto van een gelijksoortig jacht gebruikt.

uiUi