Home
Home Who-am-i Ghosts? Cases equipment Methodes films

Investigating the Paranormal

   

CASE 16 - November 2010
Omroep Gelderland, Arnhem
(voormalige Mariaschool)_

Het was een regenachtige avond als we arriveren in Arnhem. Laurens Tijink en Joop Barendrecht stonden ons op te wachten. Het was de bedoeling dat er tijdens ons onderzoek radio opnames gemaakt worden die later in een programma op Omroep Gelderland zal worden uitgezonden.
We begonnen met het ondervragen van de twee medewerkers, en gingen ons dan concentreren op de vermeende spookverhalen.

We controleerden de lopende kranen; door een wc-papiertje in de wasbak te leggen kon ik later terugzien of er iets gedruppeld heeft; het papiertje bleef droog
Van deuren die vanzelf open zouden gaan hebben we niets gemerkt, wat ond wel opviel was dat als je een kamer verliet, de deuren dmv een veer vanzelf dichtgingen, alleen niet meteen helemaal in de sponning... Pas na een paar seconden nadat de deur dicht LEEK viel de deze helemaal dicht. Het was dus zeer goed mogelijk dat iemand door de deur loopt, deze dichtvalt en pas veel later geluid maakt... Dat zou kunnen verklaren waarom mensen meenden dat er iets spookachtig met de deuren aan de hand was.

Wat het geluid van voetstappen op zolder betrof; op die zolder stonden wankele stapels met ordners en papieren... Als er zo een omviel klonk dat een verdieping of 2 lager als voetstappen op zolder.

Laurens vroeg zich ook af wat er schuil ging achter een deur waar een donkere lage gang lag, dus een paar waaghalzen kropen erin!

Halverwege de avond ging het alarm plots af, en het duurde een flink tijdje voordat deze was stil te krijgen.
Lang bleef onbekend waardoor dit alarm plotseling afgegaan zou zijn, maar dat het hier om een paranormale aangelegenheid zou handelen betwijfelde ik.

Eerlijk gezegd bleek nagenoeg niets in het gebouw de illusie te wekken dat het er spookte... Een geluid als een ‘gil’ moest ik later toch toewijzen aan een piepende deur ergens in het pand.

En een 2 weken later bleek uit beveiligingscamera’s dat iemand van het team direct verantwoordelijk was voor het triggeren van het alarm!

De voormalige Mariaschool uit 1928 is sinds een aantal jaren omgebouwd tot het administratie-gebouw RTV Gelderland.
Schoonmaaksters zouden niet alleen het gebouw in durven, deuren die uit zichzelf opengaan en kranen die beginnen te lopen. Plus dat men voetstappen op zolde hoort terwijl daar niemand is.
Verslaggever Laurens Tijink raakte gintigreerd, en na zelf een item erover te hebben gemaakt schakelde hij Haunted Holland in...
Spookt het nu werkelijk in het pand?

Volgens

 

W

“Wat