Home
Home who-am-i Spoken? cases equipment Methodes films

Investigating the Paranormal

   

CASE 14 - april 2010

ROCKZ Leidschendam

Bij aankomst in het uitgaansgelegenheid viel ons direct iets op; er was een enorme herrie. Niets paranormaals... Het was een lokaal muziekbandje dat aan het oefenen was. De dames die onze hulp hadden ingeroepen waren vergeten dat dezelfde avond dat wij zouden komen er een aantal uren muzek gemaakt zou worden in de aangrenzende zaal.

Licht geïrriteerd besloten we toch maar alvast onze koffers uit te pakken. Behalve de muziekgroep bleken de medewerkers ook een flink aantal vriendinnen uitgenodigt te hebben die zo’n ‘spannend griezelavondje’ wel eens wilden meemaken. Dus dat betekende dat we die avond met een horde mensen die achter ons aan liepen te hobbelen een gebouw heen moesten “onderzoeken”, terwijl we af en toe amper onszelf konden horen denken van de herrie.

Het was die avond dat ik besloot om volgende keer maar reiskosten in rekening te gaan brengen als we ergens voor Piet snot zouden moeten komen opdagen.


We voerden war korte onderzoeken uit bij een podium, en wat kamers. Overal hingen kabels en waren geluids-speakers opgehangen en geplaatst, waardoor EMF metingen enrom onbetrouwbaar werden, EVP opnames hadden geen zin zolang het ene na de andere rockballad door het complex heengalmde.


Uiteindelijk besloten we de barruimte te checken waar de meeste klachten vandaan kwamen. Terwijl de medewerksters met elkaar aan een tafeltje met hun telefoons bezig waren - ongetwijfeld teleurgesteld dat zo’n Ghosthunt er enorm saai uit bleek te zien- begonnen onze emf meters bij de bar uit hun dak te gaan. Onder de toog liepen verschillende leidingen en zaten koelkasten die enorme EMF stralen uitspuugde. Vlak achter de muur van de bar stond ook een grote koelkast, die zelfs dwars door de muur de k2 en EMF meters in het rood liet springen.

Nu is het bekend dar mensen die er gevoelig voor zijn negatieve reacties kunnen krijgen als ze langdurig blootgesteld staan aan dat soort straling. Dat kan zich uiten in irritaties, hoofdpijn, duizeligheid, paranoïde gedrag en situaties waar er onderling ruzies kunnen ontstaan. Eigenlijk vielen alle puzzel stukjes in elkaar.


Met het advies aan de dames om aan hun werkgever te vragen de electra goed te isoleren vertrokken we weer met lege handen. Voortaan zouden we betere eisen gaan stellen alvorens we weer eens een hele avond op pad zijn.

Een aantal medewerkers van uitgaansgelegenheid Rockz in Leidschendam namen contact met ons op. De laatste tijd was het erg onrustig in het pand. Zo hadden de dames achter de bar regelmatig hoofdpijn, ontstond er ruzie om niks, en was men er van overtuigd dat in de gangen en rond het pop-podium er iets of iemand rondspookte. Volgens hen zou het wel eens een medewerker kunnen zijn die niet lang geleden overleden was. Wij er op af...

Volgens

 

W

“Wat