Home
Home who-am-i Spoken? cases equipment Methodes films

Investigating the Paranormal

   

CASE 4 - Januari  2007

Flat SpijkenisseIn een flatwoning in Spijkenisse woont een alleenstaande jonge moeder die onze hulp in riep. Zij zegt zelf paranormaal begaaft te zijn en meent dat ze regelmatig bezoek krijgt van minimaal twee entiteiten. De eerste is een jonge man en de andere een duistere figuuur.

na een gesprekje zijn we begonnen met het opmeten van de plekken in de 2 kamer woning waar het volgens haar de meeste problemen zaten. Als eerste werd de slaapkamer van de dochter bekeken. Onze emf meters sloegen lichtjes uit. Niet bij stopcontacten of andere plekken waar je het zou verwachten, maar ergens op anderhalve meter hoogte bij het raam. Beide meters gaven dezelfde resultaten op dezelfde plek. Omdat de meting niet fluctueerde had ik eerder het vermoeden dat het hier om een niet-paranormale meting ging, maar uitsluiten kon ik het niet.

De bewoonster zei dat ze met behulp van pendelen met de entiteiten kon communiceren, en dan vooral met de jonge man, die volgens haar zeer vriendelijk was. Bij een demonstratie ging de pendel inderdaad heen en weer, en ik vroeg om de ketting waar de pendel aan zat eens vast te maken aan de hendel van het camera statief. Zoals ik al vermoedde bewoog de pendel in die hoedanigheid totaal niet meer.

De bewoonster ging metaal contact leggen met de jonge man, die op dat moment buiten op straat zou staan. Ze kreeg door dat het ging om een Amerikaanse jongen van ongeveer 19 jaar, die bij een boot ongeluk om het leven zou zijn gekomen. Ze "nodigde" hem uit de woonkamer in te komen, en niet veel later pikte de camera pluis achtige vormen die vanuit de hal de woonkamer in leken te zweven.

Een van de meest interessante manifestaties vond plaats helaas buiten het zicht van de videocamera, maar werd gelukkig wel opgepikt door een fototoestel;

Op het moment dat de bewoonster vertelde over de duistere figuur, die haar angst aanjoeg zagen mijn teammembers en de bewoonster een grote zwarte schaduw over de muur die grenst aan de hoofd slaapkamer schuiven. De foto camera klikte een aantal keer, en op de video hoor je wel hoe iedereen die het  zag meteen reageert terwijl het gebeurde. Dat is in ieder geval een indicatie dat de schaduw geen speling was van licht werking op de foto camera; de schaduw werd door meerdere mensen live gezien.

Veel meer werd er die avond niet waargenomen. We waren nog niet zo ver dat we ons op EVP's aan het  concentreren waren.


In Spijkenisse (het tegenwoordige Nissewaard) staan meerdere lage flats. In een van deze woonde een jonge vrouw die onze hulp inriep. Volgens haar zou de geest van een overleden Amerikaanse jongen regelmatig voor haar deur staan en bij haar binnen komen. Ook zou er een negatieve entiteit vaak haar slaapkamer bezetten.